| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Napp på Maka Sushi

– Vår affärsidé är enkel. Vi tillverkar allt färskt på beställning, ingenting är färdigt på förhand, berättar Joonas Kohvakka, den ena av Maka Sushis grundare.

Kohvakka och Lauri Jäppinen beslöt sig i januari 2015 för att grunda en sushirestaurang i Tammerfors.

– Den första månaden var lugn. Sedan skrev Aamulehti en grej om oss och efter det har det bara vuxit, säger Kohvakka.

KG1016_1040x600px_20160804-125612-KG-(0057)

Den 2.8 öppnade man i Grani och brevid OCTO:s häftiga drakmålning finns det åtta sittplatser, snart kommer det kanske fyra till. Avocado, gurka, morot, vårlök, sallad och zucchini beställs från Vihannespörssi och lax, sik, ål och tonfisk från Kukkila Kala varje morgon. Kräftorna kommer annenstans ifrån.

– Sojan gör vi själva, jag kan inte berätta receptet, men den är söt för att inte täcka smaken av fisk och så är den glutenfri för att passa alla, berättar Kohvakka.

Stora beställningar tas emot och levereras också hem, om man skilt kommer överens om det och om beställningen görs i tid.

Ägarna medräknat är arbetstagarna 14 till antalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *