Kaunialaisilla on selvä suosikkipulla tähän aikaan vuodesta. Laskiaispullia syödään sitä mukaan kun niitä leivotaan ja myydään, kerrotaan sekä kahvila Gateusta, että S-marketin Fazer-leipomosta.
– Meille tulee 40 pullaa kumpaakin laatua per päivä ja kaikki myydään. Laskiaisena tilataan 200 kumpaakin, mantelimassalla ja hillolla, ja yleensä kaikki menee, sanoo Gateaun Vera Zakowski.
Hänen kahvilassa on hillopulla suositumpi. Ne myydään nopeammin loppuun. Ja yleensä nuorille maistuu hänen mielestään hillo paremmin kuin mantelimassa.
S-marketin Kalle Peltolalla ei ole tarkkoja numeroita koska Fazerin leipomo leipoo kaupan pullat.
– Mutta määrä on todella iso. Ja aikakausi kun niitä myydään on pitkä. Pullia myydään vielä pari viikkoa laskiaisen jälkeenkin. Yhteensä noin kuukauden ajan.
Mantelimassalla vai hillolla. Kumpi myy paremmin?
– Se on aika fifty-fifty. Molemmilla on ystävänsä, hän sanoo.
Ja maistuuhan se kauppiaallekin. Ja hieman erikoisella tavalla. Hän laittaa nimittäin mantelimassaa hillopullan sisälle.
– Minä tykkään, että on molempia. Äiti teki aikoinan sellaisia ja olen tottunut siiheen, Kalle Peltola nauraa.
Hillolla vai mantelimassalla? Miksi?