I Otnäs i Esbo kan man nuförtiden äta Grankulla-burgare. Eftersom inte alla städer har fått en burgare uppkallad efter sig frågade vi restaurangen Fat Lizard vad det egentligen handlar om.
Varför har burgaren fått sitt namn efter Grankulla, Tiina Karling, som är en av restaurangens ägare och själv Grankullabo?
– Grankulla Burger är ett etablerat begrepp bland kockarna åtminstone i Helsingforsregionen för en s.k bättre burgare. Vår köksmästare Matti Hälvä har i tiden på bl.a Brändö casino smaskat på Grankulla-burgare på kvällarna efter arbetsdagens slut tillsammans med övriga kockar. De burgarna har just bestått av små blinier, kräftstjärtar och löjrom.
– Även enligt Wikipedia är Grankulla känt för sitt låga skattöre och invånare med goda inkomster, så även därför är ingridienserna lite bättre, skrattar Karling.
Är burgaren populär?
– Ja det är den. Grankulla-burgaren står för närmare 25 procent av alla de förrätter som hittills sålts. Rätten kommer säkert att finnas kvar länge på vår meny.
Har ni fått många kommentarer om namnet?
– En del har kommenterat namnet, men betydligt fler, och mycket positiva, kommentarer har vi fått om smaken.
Har ni planer på att öppna en restaurang i Grankulla?
– Åtminstone inte inom den närmaste framtiden. Nästa Fat Lizard-restaurang öppnas i Hertonäs våren 2020, säger Karling.