| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Tunnelvägen öppnad

Tunnelvägen har åter öppnats efter sommarens avbrott i trafiken.

Avbrottet i tågtrafiken tar slut måndagen 29.7 vilket medför ändringar i trafikarrangemangen i Grankulla centrum. Trafiken återgår till Tunnelvägen och den tillfälliga omvägen stängs av. Tillträdet till järnvägsstationens mittplattform (spår 1) sker från den östra ändan av den södra plattformen (spår 2).

Anslutningsparkeringen öppnas stegvis efter att trafikavbrottet avslutats. I det första skedet kommer det att finnas cirka 49 platser, informerar staden.

Vid Posttorget är det en tillfällig T-korsning och på Helsingforsvägen tillfälligt växelvis trafik. Trafikarrangemangen ändras under hösten och information om detta meddelas separat. Fasanstigens tunnel öppnas 7.8.

Närtågen går med glesare turtäthet under den första veckan. Orsaken till den minskade närtrafiken är de avslutande arbetena vid bygget av Esbo stadsbana, såsom testning av signalanordningar, uppger Trafikledsverket. Aktuella tidtabeller för närtågen finns i HRT Reseplaneraren.

Tågtrafiken på kustbanan väster om Alberga stängdes av helt från och med midsommar på grund av byggandet av Esbo stadsbana. Avbrottet inverkade på både närtågstrafiken och fjärrtågstrafiken mellan Helsingfors och Kuppis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *