| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Återvinningscentralens insamlingsbil har startat – I Grankulla i oktober

Huvudstadsregionens återvinningscentrals (Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus) insamlingsbil rullar igen. Insamlingsbilen kommer att göra stopp på över 200 adresser i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Kyrkslätt fram till slutet av oktober.

– Med hjälp av insamlingsbilen är det enkelt att skänka bort föremål som ligger oanvända hemma och som kan återanvändas, meddelar Återvinningscentralen.

Stadsborna kan gratis lämna allt slags välbevarat hushålls- och inredningsmaterial som är lämpligt för återanvändning, från porslin och sportutrustning till leksaker, sällskapsspel, verktyg och trädgårdsredskap.

– Även väskor, kläder, skor, böcker, hemtextilier samt hantverks- och pysselmaterial är välkomna. Det är också möjligt att lämna cyklar och mindre hushållselektronik, oavsett skick.

Insamlingsbilen tar inte emot möbler, och större mängder donationer bör lämnas direkt vid återvinningscentralens donationsställen för att göra insamlingen så smidig som möjligt för stadsborna.

Under vår- och höstrundorna förra året besökte över 5 000 invånare i huvudstadsregionen insamlingsbilen. Insamlingsrundan är enkel för donatorn eftersom återvinningscentralen sköter om att föremålen ges vidare på bästa möjliga sätt ur ett miljöperspektiv. Intäkterna används för lokala miljö- och sysselsättningsprojekt.

Insamlingsbilen stannar hösten 2024 enligt följande schema

  • Helsinki/Helsingfors 19.8.–25.9.2024
  • Espoo/Esbo 26.9.–24.10.2024
  • Kauniainen/Grankulla 14.–15.10.2024
  • Kirkkonummi/Kyrkslätt 28.–30.10.2024

Alla stopp och tider för återvinningscentralens insamlingsbil under höstrundan finns på Återvinningscentralens webbplats: www.kierratyskeskus.fi/keraysautot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *