| URHEILU - IDROTT

Kauniisti taidolla! Kauniaisten Taitoluisteluklubin luistelukoulut ovat taas vauhdissa

Taitoluistelu on erittäin monipuolinen harrastus. Lajin parissa kehittyvät sekä fyysiset että henkiset ominaisuudet harrastajan iästä riippumatta. Se on yhdistelmä kovaa urheilullista harjoittelua ja luovaa taiteellista tekemistä, sanoo Kauniaisten Taitoluisteluklubin päävalmentaja, jäätanssin moninkertainen SM-mitalisti ja moninkertainen Suomen arvokisaedustaja Olesia Karmi.

1997 perustetussa Kauniaisten Taitoluisteluklubin kehitys-, kilpa-, kevytkilpa- ja harrasteryhmissä on tällä hetkellä noin 120 luistelijaa, joukossa kaiken ikäisiä poikia ja tyttöjä aina tenavien ryhmästä koululaisiin ja myös aikuisille löytyy omat ryhmänsä.

Mukavan pieni ja kotoisa seura

Karmin mukaan KaTalla on useampi iso vahvuus, joka erottaa sen monesta muusta pääkaupunkiseudun kilpailijasta. Yksi niistä on paikallisuus, jonka ansiosta vältetään matkustelua harjoitusten perässä.

Olesia Karmi.

– Harjoitukset sijoittuvat pääsääntöisesti Kauniaisten jäähallille sekä lähialueen urheilutiloihin. Tämä on iso etu, kun mietitään nuorten kätevää siirtymistä koulusta suoraan harjoituksiin. Säästyvä aika voidaan optimoida reissaamisen sijasta syömiseen, palautumiseen ja turvalliseen siirtymiseen.

– Nuorilla on jäähallilla kaapit, joissa luistimet ja vaatteet saadaan kätevästi säilytettyä ja kuivattua, joten luistinten roudaus kouluun ja koulusta ei meillä ole ongelma. Monissa seuroissa luistelijat joutuvat kantamaan luistimia päivät pitkät mukanaan.

Lajia voivat harrastaa ja harjoitella Karmin mukaan loistavasti minkä ikäiset tahansa. Taitoluistelussa pääsee kokeilemaan jäällä tapahtuvan harjoittelun lisäksi monipuolista oheisharjoittelua, mikä sisältää esimerkiksi lajiharjoittelun maalla, rotaatioharjoittelua, tanssia, balettia, ja joskus jopa akrobatiaa.

– Jo pienille lapsille laji tarjoaa hauskaa yhdessä harjoittelua, uusien taitojen oppimista, sosiaalisten taitojen kehittämistä, uusia kavereita, iloa uuden oppimisesta ja näytöksiin osallistumisen riemun, sekä esimerkiksi motoristen liikuntataitojen kehittämistä, millä on erittäin suuri apu lasten yleisen kehityksen kannalta.

Taitoluistelua voi harrastaa ja sen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. KaTassa toimii luistelukoulu taitoluistelumatkansa aloittaville pienille uusille lupauksille, isommille luistelijoille on omat kilpa- ja harrasteryhmät, ja tietenkin myös taitoluistelusta innostuneille aikuisille on omat ryhmänsä.

– Koko perheen harrastuksen tästä tekee myös upeat taitoluistelunäytökset, kilpailut ja yhdessä tekeminen, joihin vanhemmat pääsevät osallistumaan, vaikka eivät itse olisi koskaan luistelleetkaan.

Kauniaisten Taitoluisteluklubin tavoitteena on antaa mahdollisuus harrastaa lajia ilon kautta, mutta myös mahdollistaa urheilullisten tavoitteiden saavuttamisen. Seuran jatkuva kehittäminen, niin olosuhteiden puolesta kuin ammattimaisen valmennuksen osalta, on myös tuonut menestystä viime vuosina taitoluistelun nuorten kilpasarjoissa.

– Eräs tärkeimmistä vahvuuksistamme on osaava ja ammattitaitoinen valmennusryhmämme. Olemme pikkuhiljaa saaneet luotua alan ammattilaisista koostuvan tiimin, jossa jokainen työskentelee samojen tavoitteiden eteen.

– Tiimimme on erittäin motivoitunut tekemään töitä urheilijoiden menestymisen eteen. Haluamme luoda turvallisen harjoitteluympäristön, missä urheilijaa tuetaan kaikkina hetkinä. Olemme urheiluseura, joka ymmärtää urheilun ilot ja kyyneleet.

Helppo tulla kokeilemaan

Kauniaisten Taitoluisteluklubiin ja taitoluisteluun harrastuksena pääsee helpoiten tutustumaan luistelukouluissa ja eri ryhmien koeluisteluissa.

KaTassa luistelukoulun ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen, eikä se sido perhettä mihinkään. Syksyn luistelukoulut käynnistyivät jo syyskuun alkupuolella. Sinne on mahdollista tulla kokeilemaan kerran ilmaiseksi, eli nyt voi hyvin jo kaivaa luistimet kaapin perukoilta.

– Kannattaa tulla käymään ja katsoa innostuuko lapsi tai aikuinen lajista. Mikäli ei uskalla heti tulla itse jäälle, niin harjoituksia voi tulla seuraamaan katsomosta. Myös vapaita paikkoja kilpa- ja kevytkilparyhmissä voi tiedustella, Karmi päättää.

Lisätietoja: kauniaistentaitoluisteluklubi.com ja Instagramista @kauniaistentaitoluisteluklubi

 

Miksi harrastat taitoluistelua?

1. Minkä ikäisenä aloitit taitoluistelun ja miten löysit taitoluistelun harrastukseksesi?

2. Miksi harrastat taitoluistelua?

3. Mikä siinä on parasta?

Elna Paussu, 9 vuotta (Kevytkilparyhmä)

1. Aloitin taitoluistelun viisivuotiaana luistelukoulussa. Äitini ilmoitti minut luistelukouluun vain, jotta oppisin luistelemaan. En pysynyt aloittaessani pystyssä jäällä yhtään, onneksi ohjaajat auttoivat. Aloitin kesken kauden ja innostuin ja kehityin aika nopeasti.

2. Harrastan taitoluistelua, koska jäällä voi tehdä erilaisia asioita, hyppyjä, liukuja, perusluistelua ja eläytyä musiikkiin. Lisäksi luisteluun kuuluu oheiset. jossa on erilaisia harjoituksia. Luisteluun kuuluu myös tanssi ja baletti ja ne tunnit ovat tosi hauskoja.

3. Hauskinta on, kun pääsee oppimaan uutta, saa tavata kavereita sekä saa pukeutua kisoissa ihaniin kisapukuihin.

Emilia Miettinen, 10 vuotta (K2 kilparyhmä)

1. Aloitin taitoluistelun neljävuotiaana, kun äiti ilmoitti minut ja kaksoissiskoni Ellenin luistelukouluun KaTaan.

2. Äitini oli saanut vinkin kivasta seurasta kavereiden vanhemmilta ja halli oli lähellä.

3. Rakastan taitoluistelua, ihan parasta on kivat luistelukaverit, uusien juttujen oppiminen, kilpaileminen omalla ohjelmalla ja tykkään tosi paljon oppia uusia hyppyjä.

Maryam Nguyen, Minea Grahn.

Maryam Nguyen, 13 vuotta (K1 kilparyhmä)

1. Aloitin luistelun 2.5-vuotiaana

2. Äitini laittoi minut luistelemaan luistelukouluun ja pidin siitä hurjasti, joten jatkoin.

3. Luistelussa parasta on onnistumisen tunne ja haasteet. Tykkään haastaa itseäni erilaisiin hyppyihin tai hyppysarjoihin.

Minea Grahn, 14 vuotta (K1 kilparyhmä)

1. Aloitin taitoluistelun kolmevuotiaana KaTan luistelukoulussa. Kävimme perheeni kanssa paljon ulkojäillä ennen sitä ja se innosti minut aloittamaan taitoluistelun.

2. Harrastan taitoluistelua, koska tykkään kisaamisesta sekä haastaa itseäni uusissa asioissa ja taidoissa.

3. Taitoluistelussa parasta on musiikkiin luistelu ja siihen eläytyminen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *