| KAUPUNKI - STADEN

Kolumn om motion: Nya möjligheter och förbättringar

Motionsmöjligheterna i Grankulla har förbättrats och utökats, vilket betjänar både nybörjare och mer erfarna motionärer.

Slalombacken har byggts ut på östra sidan och en ny barnbacke kommer att stå klar till nästa säsong. Det nya området är särskilt utformat för nybörjares behov och gör barnbacken betydligt säkrare. Samtidigt frigör barnbacken utrymme från det egentliga slalombacksområdet, vilket möjliggjort att park-verksamheten (trick mm) kunnat utvidgas. Det är fråga om ett trestegsprojekt där det i den som bäst pågående första fasen byggs en barnbacke i nedre delen av backen och den övre delen får ett område för pulkaåkare.

Pulkabacken kommer i framtiden att skötas av den lokala alpina skidklubben GrIFK Alpine, vilket garanterar en kvalitativ och säker miljö för alla användare.

Samskolans allaktivitetsplan blev klar den 1 augusti och är nu fritt tillgänglig för alla. På planen kan man spela flera olika bollspel, vilket ger mångsidiga motionsmöjligheter för alla åldrar. Dessutom har en Big Rig – träningsställning byggts i anslutning till containergymmet på Centralidrottsplanen, vilket möjliggör mångsidigare funktionell styrketräning. Utomhusgymmet på området kommer också att utvecklas vidare så att det ger ännu bättre träningsmöjligheter för alla motionärer.

Staden vill uppmuntra sina invånare att cykla till idrottsanläggningarna. Detta stöder både våra miljömålsättningar och främjar en hälsosam livsstil. Cykling är ett utmärkt sätt att röra sig och det hjälper till att minska koldioxidutsläppen, vilket är viktigt för att uppnå stadens mål om klimatneutralitet. För att nå målsättningen har staden byggt cykelställ med ramfästen vid alla idrottsanläggningar. Vissa platser har även cykelställ med tak. Detta gör cyklandet ännu mer attraktivt och säkert.

Våra nya och förbättrade faciliteter erbjuder ännu bättre möjligheter till mångsidig motion och en aktiv livsstil.

Välkommen att bekanta dig med och njuta av de nya motionsmöjligheterna!

TERO KUIVALAINEN 

IDROTTSCHEF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *