| KAUPUNKI - STADEN

Kolumni liikunnasta: Uusia mahdollisuuksia ja parannuksia

Kauniaisten liikuntamahdollisuudet ovat parantuneet ja laajentuneet uudistuksilla, jotka palvelevat niin aloittelijoita kuin kokeneempiakin liikkujia.

Pujottelurinnettä on laajennettu itäpuolelle, ja ensi kaudeksi valmistuu uusi lastenrinne. Tämä uusi alue on suunniteltu erityisesti aloittelijoiden tarpeisiin, ja se tekee lastenrinteestä huomattavasti turvallisemman. Samalla lastenrinne vapauttaa tilaa varsinaiselta rinnealueelta, mikä mahdollistaa park-toiminnan (temppu) laajentamisen. Kyseessä on kolmivaiheinen hanke, ja meneillään olevassa ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan rinteen alapäähän lastenrinne ja yläpäähän pulkkailijoille oma alue.

Pulkkamäki tulee jatkossa olemaan paikallisen alppihiihtoseura GrIFK Alpinen ylläpidon alaisuudessa, mikä takaa laadukkaan ja turvallisen ympäristön kaikille käyttäjille.

Samiksen monitoimikenttä on valmistunut 1.8. ja on nyt kaikkien vapaassa käytössä. Kentällä voi pelata useita eri palloilulajeja, mikä tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille. Lisäksi Keskuskentän konttisalin yhteyteen on rakennettu Big Rig -kuntoteline, joka mahdollistaa entistä monipuolisemman toiminnallisen voiman harjoittamisen. Alueen ulkokuntosalia tullaan kehittämään myös jatkossa, mikä lupaa entistä parempia harjoittelumahdollisuuksia kaikille kuntoilijoille.

Kauniaisten kaupunki haluaa rohkaista asukkaitaan tulemaan liikuntapaikoille pyöräillen, mikä tukee sekä ympäristötavoitteita että edistää terveellisiä elämäntapoja. Pyöräily on erinomainen tapa liikkua ja se auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä, mikä on tärkeää kaupungin hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi. Osana tätä tavoitetta kaupunki on lisännyt runkolukittavia pyörätelineitä kaikille liikuntapaikoille, ja osassa paikoista on myös katokselliset telineet. Tämä tekee pyöräilystä entistä houkuttelevampaa ja turvallisempaa.

Uudet ja parannetut tilat tarjoavat entistä paremmat mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan ja aktiiviseen elämäntapaan.

Tervetuloa tutustumaan ja nauttimaan uusista liikuntamahdollisuuksista!

TERO KUIVALAINEN 

LIIKUNTAPÄÄLLIKKÖ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *