| KAUPUNKI - STADEN

Kaupunkilaiset tutustuivat kaupungintalokorttelin kaavamuutosehdotukseen

Noin 150 kaupunkilaista osallistui maanantaina asukasiltaan kaupungintalokorttelin asemakaavan muutosehdotuksesta Villa Junghansissa.

Suunnitelmaa esittelivät yhteiskuntatoimenjohtaja Marianna Harju, maankäyttöpäällikkö Minna Penttinen, Mikko J. Salminen kaupunginhallituksesta sekä kaupunginjohtaja Christoffer Masar. Arkkitehtitoimistoa edusti Selina Anttila.

Aikaisemmasta suunnitelmasta poiketen niin sanottua käärmetaloa on madallettu siten, että Tunnelitien päässä talossa on kuusi kerrosta (aiemman kahdeksan sijaan) ja kerrokset madaltuvat asteittain siten, että Villa Junghansin päässä asunnot olisivat rivitalotyyppisesti maantasolla. Viitesuunnitelmassa asuntoja tulisi noin 200, joiden lisäksi liiketilaa ja hallinnon tiloja.

Aihe arvatenkin kiinnosti kauniaislaisia, joita tilaisuuteen oli saapunut Villa Junghansin juhlatilan täydeltä – arviolta noin 150 henkilön verran. Tärkeäksi koettiin puutarhakaupungin ja vehreyden säilyttäminen koko korttelin osalta sekä myös Junghansin puiston – keskustan ainoan metsän – säilyttäminen mahdollisimman koskemattomana.

Kaupunginkorttelin naapuruston asukkaita kiinnosti Junghansinkujan ja muiden teiden esteetön kulku esim. pelastus- ja huoltotehtävissä. Mielipiteitä esitettiin myös siitä, onko näin isoon hankkeeseen ryhtyminen ylipäätään mielekästä, kun muitakin isoja hankkeita on meneillään ja suunnitteilla (mm. kaupunkirata, uusi alakoulu ja Kasavuoren koulun A-siiven uusinta).

Korttelin suuri koko niin ikään herätti arveluita kuten myös se, löytyykö asunnoille ostajia, mikäli asuntojen hinnat nousevat kovin korkeiksi.

Ehdotus on nähtävillä kaupungin kotisivulla 25.10. asti

Kaupunginhallitus päätti 12. elokuuta asettaa nähtäville ns. kaupungintalokorttelin asemakaavan muutosehdotuksen. Kaupungintalokorttelialueen kaavamuutosehdotuksessa esitetty uudisrakentamisen sijainti on nyt myös merkitty maastoon 3.10.2024. Maastoon on merkitty kaavan mukaisen uudisrakennuksen sijainti mahdollisuuksien mukaan häiritsemättä alueella olevia toimintoja kuten päiväkotia ja leikkipuistoa. Tarkoituksena on helpottaa hahmottamaan kaavaehdotuksessa osoitettu uudisrakentaminen alueella liikuttaessa. Uudisrakennuksen sijainti on osoitettu puurimoilla. Rimoissa on numerot, jotka vastaava oheisen kartan numeroita. 

Kaavamuutosehdotus on nähtävillä kaupungin kotisivulla 25.10. asti. Aineistoon voi tutustua myös Kauniaisten kaupungintalolla (Kauniaistentie 10).

Kaupunkilaisilla on oikeus antaa muistutuksensa kaavaehdotuksesta. Mahdolliset muistutukset tulee toimittaa joko kirjallisina tai sähköpostilla kaupunginhallitukselle viimeistään 25.10.2024. Postiosoite: Kauniaisten kaupunki, Kaupunginhallitus, PL 52, 02701 KAUNIAINEN, sähköpostiosoite: kirjaamo@kauniainen.fi, käyntiosoite: Kaupungintalo, Kauniaistentie 10.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *