| YLEINEN - ALLMÄN

Poliklinik öppnade sina dörrar i Kauniala

I Kauniala sjukhus har en poliklinik öppnats i oktober. Poliklinikens tjänster riktar sig till alla vuxna över 18 år samt till den äldre befolkningen. Polikliniken drivs under Kauniala sjukhus Ab.

 

– Vår tjänst bygger på att vi lyssnar och tillsammans med kunden utarbetar en plan för att upprätthålla och förbättra deras funktionsförmåga och hälsa, säger direktör Mia McDowell vid Kauniala sjukhus.

På polikliniken finns både allmänläkare och specialistläkare, fysioterapeut, ergoterapeut och fotvårdare. Den öppnade sina dörrar den 1 oktober.

Många kanske tror att Kauniala i dag är ett museum, men det är det inte utan ett sjukhus med över 190 anställda, säger Mia McDowell.

– Vår främsta målsättning är att betjäna invånarna i Grankulla. På polikliniken kan man träffa en läkare samma dag, som lyssnar, undersöker grundligt och tillsammans med patienten planerar deras hälsofrågor. Man kan också komma direkt till fysioterapeuten och fotvårdaren, säger Mia McDowell.

Attendo köpte verksamheten vid Kauniala sjukhus i juni 2022. Kauniala sjukhus Ab fortsätter att verka som ett dotterbolag till Attendo. Sjukhuset i Grankulla sysselsätter sammanlagt 191 personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *