| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Polisen utreder ett misstänkt sexual- och våldsbrott som inträffat under skoldagen i Grankulla

Västra Nylands polis utreder ett misstänkt sexualbrott som inträffat under skoldagen samt en separat misshandel som skedde vid samma tid i Grankulla.

Polisen undersöker om det finns en eventuell koppling mellan händelserna. Samtliga inblandade är minderåriga. Polisen lämnar inga ytterligare detaljer för att skydda de ungas integritet.

− En sådan här händelse väcker förståeligt nog starka känslor hos både ungdomar och vuxna. Polisen uppmanar att utredningen lämnas åt myndigheterna och att man inte sprider information eller spekulationer, till exempel på sociala medier. Polisen och andra myndigheter ser till att de inblandade får det stöd och den hjälp de behöver, säger kriminalkommissarie Maria Hietajärvi i ett pressmeddelande.

Kommissarie Hannu Väänänen säger att enheterna för utredningar av ungdomsbrott och förebyggande arbete vid Västra Nylands polis aktivt samarbetar med utbildningstjänsterna i Grankulla för att skolans ordinarie undervisning ska kunna fortsätta och för att säkerställa lugn och ro i skolan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *