| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Tärppejä Kauniaisten musiikkijuhlien ohjelmasta

Kauniaisten musiikkijuhlat ovat käynnissä 19.10.–13.11. Nappaa tästä vinkit musiikkijuhlien tarjonnasta, suosittelijoina Heli Peitsalo, Christoffer Masar, Malin Smulter ja Clara Palmgren.

Jan Söderblom, musiikkijuhlien taiteellinen johtaja:

Itselleni tämänkin vuoden musiikkijuhlien jokaisella tapahtumalla on oma erityinen paikkansa suosikkilistallani. Myönnettäköön, että supersuosikkilistalla on kyllä ne konsertit joissa pääsen itse mukaan musisoimaan. Tänä vuonna ne ovat Toivo pimeydessä 1.11. sekä Anne Frank ja sotilas 2.11.

Yleisön saama kokemushan on varsinainen syy Kauniaisten musiikkijuhlien olemassaololle. Joten tulkaahan sankoin joukoin kokemaan ja nauttimaan. Olen aivan varma että juuri sinullekin, joka luet tätä, löytyy tarjonnastamme upea tapahtuma. Carpe diem!

Heli Peitsalo, kanttori:

Iris Candelarian ja Juho Lepistön konserttiohjelma 27.10. sisältää kauniita harmonioita naissäveltäjiltä ja ranskalaisilta säveltäjiltä. Ranskalaisia sävyjä, sekä tummia että kirkkaita, kuullaan myös perjantain 1.11. kirkkokonsertissa, jonka nimi on Toivoa pimeydessä. Anne Frank ja sotilas 2.11. tarjoaa jotain ainutlaatuista ja poikkeuksellista, koreografina Atte Kilpinen ja mukana myös monologiooppera.

Malin Smulter, 8 vuotta, Granhultskolan:

Odotan innolla sitä lastenkonserttia Maukan ja Väykän kanssa 26.10. Ne näyttävät hassuilta, siitä tulee varmasti hauskaa!

Iris Candelaria, foto: Antti Rintala.

Clara Palmgren, kulttuurineuvos:

Kauniaisten historialliset rakennukset ja vanhat huvilat tarjoavat hienon taustan musiikille. Koe kulttuurihistoriaa Kaunialassa 28.10. ja Villa Bensowissa 29.10. Älä jätä väliin keskustelua kulttuurin merkityksestä (Rauhanlähettiläitä) 25.10., se on erityisen tärkeä juuri nyt! Musiikkijuhlien koko ohjelma on jälleen huippuluokkaa.

Christoffer Masar, kaupunginjohtaja:

Kolme nostoani Musiikkijuhlien monipuolisesta ohjelmasta ovat:

Music for Peace 19.10. Musiikkijuhlien avajaiset kauniilla musiikilla, yhdistettynä keräyksellä rauhan puolesta.

Huvilasarja II: Villa Bensow 29.10. Koe hieno granilainen huvilaympäristö yhdistettynä historiaan ja kamarimusiikin helmiin.

Anne Frank ja sotilas 2.11. Luvassa on upea yhdistelmä tanssia ja musiikkia, jonka punaisena lankana toimii tämävuotisen festivaalin teemana oleva sodan, mutta erityisesti rauhan teema.

Ninni Sulva-Vakkilainen, musiikkijuhlien toiminnanjohtaja:

Tämän syksyn ohjelmassa kuullaan erityisen montaa upeaa laulajaa. Lappeenrannan laulukilpailun voittajan, sopraano Iris Candelarian ohjelma 27.10. on täynnä toinen toistaan kauniimpia teoksia, niin musiikin kuin sanoitusten osalta. Konsertti alkaa jo klo 16 sunnuntai-iltapäivänä, joten Paviljongille voi tehdä päiväkävelyn valoisaan aikaan. Sopraano Anni Niemelä on ilmiömäinen Anne Frankin roolissaan 2.11. ja samassa konsertissa nähdään tanssija Atte Kilpisen uusi koreografia sekä kuullaan CMI Martti Ahtisaari Peace Foundationin Hanna Klingen puheenvuoro. Viktoria Tolstoyn sävykästä ääntä olen kuullut viimeksi April Jazz -festivaalilla ja odotan innolla hänen uutta tuotantoaan 3.11. 

Bonusvinkkinä mainitsen Helsingin-vierailumme Villa Gyllenbergiin 13.11., jossa pääsee nauttimaan paitsi huvilan viehättävästä miljööstä, mahtavasta kansanmusiikkiduosta ja samalla lipunhinnalla näkee myös museon näyttelyt.

Lippuostokset nyt myös kaupungintalolta ja parkkivinkit
Musiikkijuhlien liput ovat myynnissä paitsi verkossa lippu.fi-palvelussa, myös kaupungintalolla sen aukioloaikoina ja konserttipaikoilla alkaen tuntia ennen tapahtumaa. Huvilakonserttien lipunmyynti aukeaa puoli tuntia ennen konsertin alkua. Paviljongin konsertteihin tullessa kannattaa auto jättää kotiin tai lähistön muille parkkipaikoille, Paviljongin vieressä on parkkipaikkoja vain liikuntarajoitteisille.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *