Fizzas pizzakiosk i Grankulla intresserar. Både medieintresset och kundintresset har överraskat ägaren Alex Benjamin.
Han avslöjar exakt hur många pizzor som sålts, men i alla fall fyra gånger fler än väntat.
Flera stora mediehus som Yle, MTV3, Helsingin Sanomat och Hbl har noterat automaten. Är du överrraskad?
– Mycket överraskad. Jag väntade mig inte nåt sånt hör överhuvudtaget, eftersom jag själv inte varit i kontakt med medierna. Jag vill tacka Kaunis Grani som skrev den första artikeln om oss, säger Alex Benjamin.
Helt utan problem har starten inte gått, utan man tvingades beställa en del till ugnen från Frankrike, vilket ledde till att enbart ogräddade pizzor såldes under en tid.
– Allt är ok nu. Grankullaborna har varit väldigt förstående, uppmuntrande och positiva och jag vill verkligen tacka dem för allt de gjort för att vi ska känna oss välkomna.
Första helgen var enligt Alex Benjamin tuff och när man insåg att efterfrågan var stor, så anställdes genast mera folk.
– Nu har vi mera personal och klarar av att möta efterfrågan, säger han och utlovar snart en app där man ser vilka pizzor som finns tillgängliga och också kan förhandsbeställa.
Vilken pizza är populärast?
– Det beror på tidpunkten. Dagtid White Grani och kvällstid Diavola.
Fizza har frågat kunderna via webben om var nästa automat ska öppnas. Nu ligger Alberga och Hagalund högst upp på önskelistan.
– Vi står klara att öppna en eller två till beroende hur Esbo stad ger tillstånd. Nya kiosker skulle också minska köerna i Grankulla, säger han.