| KULTTUURI -

Musiikkijuhlien ohjelma on täydentynyt

Kauniaisten musiikkijuhlien ohjelmaan on julkaistu lisää konsertteja ja muita tapahtumia. Festivaali ulottuu pitkälle aikavälille 19.10.–13.11. Huvilasarjan, hyväntekeväisyyskonsertin ja puheenvuorojen syventäessä Rauha ja sota -teemaa.

Sopraano Iris Candelaria ja hyväntekeväisyyskonsertti on lisätty ohjelmaan. Lappeenrannan laulukilpailusta suursuosioon noussut sopraano Iris Candelaria ja pianisti Juho Lepistö esittävät 27.10. hurmaavan ohjelman rohkeudesta, rakkaudesta ja kuolemasta. Music for Peace -hyväntekeväisyyskonsertissa 19.10. kuullaan kauniaislähtöistä viulistia Linda Hedlundia ja La Tempesta -kamariorkesteria.

Suosittu Huvilasarja koostuu kolmesta intiimistä konsertista

Musiikkijuhlien suosittu Huvilasarja vierailee tänä vuonna Kaunialan sairaalassa ja palaa Villa Bensowille. Marraskuussa sarja vierailee myös Villa Gyllenbergissä Helsingissä ja esiintyjät ovat tuttuun tapaan nuoria, taitavia ammattimuusikkoja. Duo Murpat -viuluduon (iso kuva) ohjelmisto ulottuu suomalaisesta pelimannimusiikista irlantilaiseen musiikkiin ja amerikkalaiseen oldtime-perinteeseen. ILOA-kvartetin ohjelmisto koostuu kamarimusiikin helmistä.

Rauhanlähettiläitä ja mielenkiintoisia puheenvuoroja

Kulttuurin merkityksestä rauhan rakentajana ja ylläpitäjänä ja toisaalta kriisinsietokyvyn ja huoltovarmuuden luojana ovat 25.10. keskustelemassa Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Kaisa Rönkkö, Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar ja Jan Söderblom.

Iris Candelaria.

Keskustelun lomassa nähdään katkelmia kesällä 2014 Musiikkitalossa järjestetystä We Agree to Disagree -rauhankonsertista, jonka kansainväliseen esiintyjäkaartiin kuuluivat mm. hyväntahdonlähettiläänä tunnettu Barbara Hendricks ja ukrainalaissyntyinen kapellimestari Dalia Stasevska.

Konserttien yhteydessä kuullaan puheenvuoroja myös mm. CMI Ahtisaari Peace Foundationin Hanna Klingeltä, historioitsija Henrik Meinanderilta ja kulttuurineuvos Clara Palmgreniltä.

Musiikkijuhlien tapahtumista Huvilasarjan konsertit ovat perinteisesti loppuunmyytyjä ja myös kansainvälisten tähtien konsertteihin kannattaa varmistaa paikkansa hyvissä ajoin. Tänä vuonna Viktoria Tolstoyn vierailu ja superilta Anne Frank -teoksen ja tanssija Atte Kilpisen kanssa ovat herättäneet suurinta ennakkokiinnostusta. Muistathan myös koko perheen suosikit Maukan ja Väykän, Sibelius-viulukilpailun voittajan Christel Leen ja Toivo pimeydessä -konsertissa kuultavan koskettavan Aikojen lopun kvarteton.

Festivaalin tapahtumista voit nauttia ilmaiseksi hyväntekeväisyyskonsertissa Music for Peace 19.10., Rauhanlähettiläättapahtumassa 25.10. ja musiikkijumalanpalveluksessa 3.11.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *