| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Tips ur Grankulla musikfests program

Grankulla musikfest pågår 19.10–13.11. Här får du några tips ur musikfestens utbud, Heli Peitsalo, Christoffer Masar, Malin Smulter och Clara Palmgren bjuder på sina rekommendationer.

 

Jan Söderblom, konstnärlig ledare för musikfesten:

Också i år har varje evenemang vid musikfesten sin egna speciella plats på min favoritlista. Men jag medger att jag har en superfavoritlista, med de konserter där jag själv får vara med och musicera. I år är de Hoppet i mörkret 1.11 och Anne Frank och soldaten 2.11.

Upplevelsen som publiken får är den huvudsakliga orsaken till att Grankulla musikfest existerar. Kom alltså och njut, kom i stora skaror. Jag är alldeles säker på att vårt utbud innehåller strålande evenemang precis för dig som läser det här. Carpe diem!

Heli Peitsalo, kantor:

Iris Candelarias och Juho Lepistös konsertprogram 27.10 innehåller musik med fina harmonier av kvinnliga och franska tonsättare. Franska tongångar, både mörka och ljusa, hörs även vid fredagens kyrkokonsert 1.11 med titeln Hoppet i mörkret. Anne Frank och soldaten 2.11. med koreografi av Atte Kilpinen och monologopera erbjuder på något unikt och exceptionellt.

Malin Smulter, 8 år, Granhultsskolan:

Den där barnkonserten med Maukka och Väykkä 26.10 ser jag fram emot. De ser tassiga ut, det där blir säkert roligt!

Iris Candelaria, foto: Antti Rintala.

Clara Palmgren, kulturråd:

Grankullas historiska byggnader och gamla villor ger en fin bakgrund till musik. Upplev kulturhistoria i Kauniala 28.10 och Villa Bensow 29.10. Missa inte diskussionen om kulturens betydelse (Fredsambassadörer) 25.10, den är viktig just nu! Musikveckans hela program är igen i toppklass.

Christoffer Masar, stadsdirektör:

Tre evenemang som jag vill lyfta fram ur Musikfestens mångsidiga program:

Music for Peace 19.10. Musikfestens öppning med vacker musik, förenad med en insamling för fred.

Villaserien II: Villa Bensow 29.10. Upplev en fin villamiljö i Grankulla kombinerad med historia och kammarmusikpärlor.

Anne Frank och soldaten 2.11. En kombination av dans och musik med temat för årets festival som röd tråd – krig, men speciellt fred.

 

Ninni Sulva-Vakkilainen, musikfestens verksamhetsledare:

Vid årets höstprogram får vi höra speciellt många strålande sångare. Segraren i Villmanstrands sångtävling, sopranen Iris Candelaria bjuder 27.10 på ett program fullt av verk, det ena vackrare än det andra, såväl i fråga om musik som text. Konserten börjar redan kl. 16 på söndag eftermiddag, så man kan ta sig en promenad till Paviljongen i dagsljus. Sopranen Anni Niemelä är fenomenal i rollen som Anne Frank 2.11 och vid samma konsert får vi se dansaren Atte Kilpinens nya koreografi och höra ett inlägg av Hanna Klinge från CMI Martti Ahtisaari Peace Foundation. Viktoria Tolstoys nyansrika röst hörde jag senast vid April Jazz-festivalen och jag väntar ivrigt på att höra hennes nya repertoar 3.11.

Som bonustips vill jag nämna vårt Helsingforsgästspel i Villa Gyllenberg 13.11, där man får njuta av både villans charmerande miljö, en strålande folkmusikduo och för samma biljettpris också får se museets utställningar.

Biljettförsäljning nu också i stadshuset och parkeringstips

Biljetter till musikfesten finns till salu via nätet och lippu.fi, men också i stadshuset under dess öppethållningstider samt på konsertplatserna en timme innan evenemanget. Vid villakonserterna inleds biljettförsäljningen en halv timme innan konserten börjar. Vid konserterna i Paviljongen lönar det sig att lämna bilen hemma eller på andra parkeringsplatser i närheten. Vid Paviljongen finns parkeringsplatser endast för rörelsehämmade.

ÖVERSÄTTNING: TOVE DJUPSJÖBACKA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *