| KAUPUNKI - STADEN

Satavuotias kirjasto juhli kakun ja musiikin kera

Torstaina Kauniaisten kirjasto juhlisti 100-vuotisjuhlaansa tiiviillä ohjelmalla. Päivä alkoi jo klo 14, jolloin tarjolla oli muun muassa kasvomaalausta lapsille, ja tuntia myöhemmin tarjottiin kakkua juhlan kunniaksi.

Yksi juhlaan osallistuneista oli Anna-Liisa Törmänen, joka on aktiivinen kirjaston asiakas.

Anna-Liisa Törmänen.

– Tuntuu oikein kivalta olla täällä juhlimassa. Käyn muutenkin tällä monta kertaa viikossa. Asun tässä vieressä, hän kertoo.

Aiemmin hän osti paljon kirjoja, mutta nyt hän hyödyntää kirjaston palveluita ja lukee kirjoja laidasta laitaan.

– Tänne tulee niin äkkiä kaikki uutuudet. Luen nykyään aika paljon jännäreitä, lainaan myös paljon kirjoja lastenlapsille, luen elämäkertoja ja kaikkia muitakin mielenkiintoisia kirjoja.

Myös Irina Granforsille kirjasto on tärkeä. Hän käy kirjastossa useita kertoja kuukaudessa, lukee usein muistelmateoksia ja on myös osallistunut joihinkin kirjaston järjestämiin tapahtumiin.

Irina Granfors.

– Kirjasto on tärkeä, se antaa tasapuolisuutta kaikille kansalaisille. Se olisi hyvää, että koulut tekisivät retkiä tänne kouluaikanakin, jotta lapset lukisivat enemmän, hän toteaa.

Carl-Henrik von Bonsdorff kuuluu niihin, jotka lainaavat kirjoja satunnaisemmin.

– On todella hienoa olla täällä juhlimassa. Itse en ole kovin aktiivinen kirjaston käyttäjä ja tunnen syyllisyyttä siitä. Minun pitäisi hyödyntää sitä enemmän, mutta olen hieman laiska. Luen paljon, mutta ostan kirjoja ja luen paljon netissä, hän sanoo.

Carl-Henrik von Bonsdorff.

Paikalla on myös kaupunginjohtaja Christoffer Masar. Mitä kirjasto merkitsee sinulle? 

– Minulla on kaksi poikaa. Toinen lukee itse ja toiselle luemme. Joten erityisesti lastenkirjat ovat todella tärkeitä. Itse kuuntelen nykyään enemmän äänikirjoja, joten en lainaa kirjoja usein, mutta olemme täällä usein lasten kanssa valitsemassa kirjoja.

Iltapäivällä ohjelma jatkui kirjasto- ja kulttuuripalveluiden päällikkö Jaakko Tiinasen puheella sekä kulttuurineuvos Clara Palmgrenin esitelmällä, jossa hän kertoi ruotsiksi Kauniaisten kirjaston historiasta. 

Christoffer Masar.

Juhla päättyy illalla syntymäpäiväkonserttiin, jossa esiintyvät kitaristi Tuomas Wäinölä ja basisti Lauri Porra.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *